Om Henrik Fischer

2020 vil vi huske som corona året

Grenen kunstmuseum har i begrænset omfang åbent for publikum.
Her udstiller jeg 18 bronzeskulpturer, store som små.
Museet ligger meget smukt, helt ude på Grenen, med cafe på 1.sal, hvorfra man kan nyde udsigten ud over vandet.

Dame på motorcykel flyttes permanent til H.C.Petersensvej i Kolding.
Den officielle overflytning finder sted torsdag d. 17. september kl. 19.00.
I den anledning serveres øl/vand og kagemand, så må vi håbe på godt vejr.
Alle er velkomne.

Harteværket fyldet 100år. Jeg deltager i en kunstudstilling på pladsen foran værket. Her bidrager jeg med to store liggende kvinder, der ligesom sfinx ‘s fra det gamle Ægypten,skal bevogte værket. Det bliver en spændende udstilling som er sponseret af Kolding Kommune. Fernisering 19. september 2020 kl. 10 til kl. 15. Udstillingen kan ses til og med skolernes efterårsferie.
Udstillingen er gratis.

Louvre i Paris.
Jeg er inviteret til at udstille på Louvre i skolernes efterårsferie.
Den udstilling er udskudt til 2021 og bliver iøvrigt på samme tidspunkt af året.
Så er der noget at glæde sig til.

2019

13. oktober 2019 startede vi bilen og kørte til Firenze. Jeg var blevet indbudt til at deltage i biennalen, så vi havde bilen fyldt med bronze. Det var en meget stor oplevelse at deltage. Åbningsceremonien var festlig med fanfarer, trommer og fanekast. Der var 450 udstillere fra hele verden. Der blev udgivet en bog hvor hver udstiller fik en side. Der var masser af plads og i hele udstillingsperioden på 10 dage var der arrangementer man kunne deltage i. Meget festligt og veltilrettelagt.
Udstillingen var ikke opdelt efter nationalitet, men nationerne var blandet. Vi fik mange kontakter, bl.a. fik jeg en forespørgsel om jeg ville udstille på Louver i Paris.

D.4. 5. og 6. oktober 2019

udstillede jeg på kunst for alle i Kbh .
Udstillingen var som det plejer stand ved stand, helt tæt sammen.
Jeg fik mine udgifter dækket men også kun lige. Men jeg kan godt lide at komme ud med mine ting og få dem vist frem.

12. November 2017 kl. 14.00 til 17.00.

Vi holder festlig fernisering i vores kunstcafe. Polsk og islandsk kunst mødes.
Kunstnerne er Islandske Freyja Gunnarsdottir og polske Kristina Skjøth.
Ved ferniseringen underholder Freyja med sang ledsaget af guitaristen Simon Runge Holm Madsen. Kunstnerne udstiller malerier og glaskunst og blandformer. Kunstnerne har anerkendte censurerede udstillinger bag sig. Alle er velkomne til at deltage i ferniseringen hvor kunstnerne byder på et glas samt lidt til ganen.

3. marts 2017 kl. 16.00.

Afsløring af gavludsmykning ved Graacksvej i Kolding.
Adressen er Fredericiagade 21, 6000 Kolding
Jeg arbejder nu på højtryk for at få værket klar til ophængning.
Da Heinrich Graack fremstillede blomsterfade, har jeg valgt at opsætte en vægdekoration,
der forestiller et af hans fade med blomster.
Dekorationen er stiliseret og hedder ” Dansende blomster “.
Materialet burde være keramik,
men jeg har valgt glasfiber for at undgå at udsmykningen bliver for tung.
Jeg håber mange vil møde op til afsløringen, der bliver festlig.
MandHatten synger muntre sange, og familien Graack har sørget for kage,
og der vil være div. taler ved begivenheden

Madrid udstilling 2016.t

Madrid udstillingen er nu i gang.
Det blev en rigtig god udstilling. Vi havde ved ferniseringen for lidt lys på nogle af skulpturerne. Det var lidt ærgerligt, men dagen efter var jeg oppe på en stige og fik ændret på lyssætningen. Jeg er rigtig godt tilfreds med udstillingen og jeg håber der er mange der vil se den. Udstillingen løber fra 18 okt. til d. 31. okt.

Erindringagade-projekt i Kolding.

Beboerforeningen på Gråcksvej i Kolding har henvendt sig til mig om et projekt.
Gaden skal laves til en erindringsgade. Jeg har sagt ja til at medvirke ved projektet hvor 1. etape skal være færdig til marts 2017. Heinrich Gråck var keramiker og han grundlagde en keramikfabrik på stedet. I gaden skal der etableres “spor” efter Gråck og de ca. 100 år gaden har eksisteret. Et spændende projekt

Italien, Bologna 2015.

28 november til 10 december deltager jeg i en international udstilling i Bologna i Italien.
Jeg har selv været der nede ved åbningen som var meget festlig og galleriet var stuvende fyldt med ferniseringsgæster. Der er 100 udstillere med fra hele verden. I forbindelse med åbningen blev der uddelt 10 Awards of exellence. Jeg var heldig at modtage den ene, hvilket jeg var overordentlig glad for.

Odense. I december måned udstiller jeg i Fredens sogns Kunstforening, Odense.
Udstillingen er sat op i sognehuset, skibhusvej 162. Tlf. Nr. 66128701.

31. oktober 2015 kl. 14 til 16

er der fernisering på en udstilling med maleren Poul Henning Vynne. Poul Henning maler realistisk, så man ikke er i tvivl om hvad det forestiller.
Han kredser i sit maleri om aktuelle emner, kontroversielle emner, men også små hverdagsagtige tildragelser. Han beskriver kort sagt hverdagslivet, som han ser det. Poul Henning Vynne har tlf. nr. 60431143.

Under ferniseringen vil sanger og guitarist Hanse Rørbæk bidrage til at skabe en stemningsfuld åbning af udstillingen. Arrangementet foregår i vores nyåbnede cafe, der er gratis adgang og Poul Henning byder på en lille forfriskning.
Hanse Rørbæk har tlf. nr. 51501454.

Ellen Pedersen udstiller i cafeen til og med d. 20 okt. Det er en meget smuk og følsom udstilling som absolut er et besøg værd. Hendes smukke, farverige blomstermalerier lyser beskuerne i møde. Hendes sikre farvevalg med nedtonede farver giver ro og fred, og man får lyst til at sætte sig ned og bare være til stede midt i blomsterfloret. Ellen har tlf. 22267536

Oktober 2015.

Måneden har været forrygende.
For det første har en italiensk kunstanmelder givet mig en sublim anmeldelse, hvor han slutter af med at sammenligne mine dansere med Matisse`s dansere.
For det andet er jeg blevet opfordret til at deltage i 8. internationale udstilling for mindre arbejder. Den finder sted i Bologna i Italien i år. Næste år bliver det Madrid.
For det tredje har Galleri Mona Lisa i Paris spurgt mig, om jeg vil være en del af galleriets faste kunstnere. Galleriet ligger tæt ved Rodin museet, et sted hvor der ligger rigtig mange andre gallerier.
Der har været meget spændende at tage stilling til. Jeg har desuden booket stand 178 på Art Nordic i Øksnehallerne Kbh. næste år. Den udstilling starter fredag d. 15. april og er også åben lørdag og søndag. Jeg håber mange vil besøge standen og se mine nye arbejder.

2015 bliver et spændende år for mig.

Jeg har fået en assistent i galleriet, Christine.
Hun hjælper med afformning og bronzestøbning, hun er super dygtig og det er en fornøjelse at arbejde sammen med hende.

Foråret er en travl tid. Vi har 4 udstillinger foran os, så der arbejdes på livet løs med at blive færdig. Se mere under kommende udstillinger.

Desuden er vi ved at have vores nye cafe klar til indvielse. Det sker lørdag d. 23 maj med et arrangement til fordel for Hospice Kolding.

Håber der kommer rigtig mange gæster i løbet af dagen. Ejvin Langkjær har fremstillet en galleri-øl til lejligheden. I løbet af dagen vil der være forskellige højdepunkter, så vi regner med at gæsterne fordeler sig over hele lørdagen. Program er under udarbejdelse.

2014 blev et travlt år for mig på galleriet.

mc. klubben klatten havde i samarbejde med Kolding Kulturforvaltning udarbejdet et designkoncept. Konceptet bestod i samarbejde mellem foreningslivet ( mc. klubben), det private erhvervsliv, Kolding Kommune og en lokal kunstner. Jeg blev i den forbindelse spurgt om jeg ville lave en skulptur der skulle vise at der er plads til flere i foreningslivet. Kolding Kommune gav penge til skulpturen, flere private firmaer gav kontante beløb, eller sponcerede materialer, mc. klubben koordinerede og jeg udførte skulpturen. Det blev en langvarig proces, men stærkt presset fik jeg skulpturen færdig til afsløring på Kolding Kulturnat.

Det blev en festlig afsløring med taler fra byrådet, fra mc. klubben og dertil sang “Mandhatten” på festlig vis om kvinder.

Skulpturen skal efter planen flyttes til forskellige steder i kommunen og det endelige bestemmelsessted kendes endnu ikke. Mange har allerede set skulpturen der den første måned på banegårdspladsen blev flittigt besøgt og ofte fotograferet.
Bagsædet er lavet til to passagerer, her er det min datter, arkitekt Katinka Fischer, der har taget plads på bagsædet.