Projekter

Med tiden er det blevet til flere forskellige projekter i både store og små formater.

Mc. skulpturen 2014

Motorcykelklubben “klatten” i Kolding modtog penge fra Kolding Kommune til en skulptur.

Klubben henvendte sig til mig, og jeg gik i gang med projektet som også blev støttet af flere lokale virksomheder. Ideen var, at skulpturen skulle være en “vandreskulptur”. Derfor blev den tunge jernskulptur flyttet fra sted til sted i kommunen, og rigtig mange mennesker fik glæde af “Prinsessen på MC”. Sædet på motorcyklen er meget langt og skal symbolisere, at der er plads til flere (i foreningslivet).

Skulpturen blev afsløret på Banegårdspladsen i Kolding i 2014. Den 17. september 2020 blev skulpturen overdraget til Kunstkvarter.dk, og den står nu fast på H.C.Petersensvej mellem flere andre skulpturer af Henrik Fischer. Initiativtager til vandreskulpturen var Dorthe Zink Iversen, Graacksvej, Kolding (Se: kunstkvarter.dk).

Projekt Graacksvej

I 2017 lavede jeg en gavludsmykning i Kolding. Udsmykningen blev lavet tredimensionelt. Materialet er glasfiber og emnet er:blomsterbed. Titlen blev: “Dansende blomster”. Følgende billeder beskriver processen. Bladene bliver lavet i kyllingenet.

Projekt Graacksvej

I 2017 lavede jeg en gavludsmykning i Kolding. Udsmykningen blev lavet tredimensionelt. Materialet er glasfiber og emnet er: Blomsterfade. Titlen blev: “Dansende blomster”.
Følgende billeder beskriver processen.

Projekt Harteværket

Jeg sagde ja til at deltage i en udstillingen på Harte el-værks museum, ved Kolding.

Udstillingen fandt sted i efteråret 2020 i forbindelse med værkets 100 års fødselsdag. Jeg valgte at lave 2 sfinks, der skulle beskytte værket ligesom sfinks blev brugt ved helligdomme i Ægypten. Her er nogle billeder fra mit arbejde med disse skulpturer. Så ligger 1. Sfinks og venter. Hun skulle have haft løvekrop, men det blev noget helt andet. Skulpturen her er lavet i glasfiber.

Skamlinsbanken Koling – ‘POTENS-AGGRESSIONER’ AF HENRIK FISCHER

Skulpturen er inspireret af den støtte, der står på Skamlingsbanken. Støtten er et symbol ladet med kraft. Der kan lægges flere fortolkninger ind over, men det er oplagt at den bl.a. visualiserer mandlig potens. Samtidig er støtten placeret i et grænseland, den har været synlig på den danske side, men også fra den tyske side har den været meget synlig.

 

Jeg ser i dag støtten på Skamlingsbanken som symbol på den kamp, der har været mellem Danmark og hertugdømmerne syd for grænsen.

 

Jeg har anlagt en humoristisk vinkel med min kommentar til nationalisme med omdrejningspunkt i Skamlingsbanken. Men “ ej blot til lyst”. Perspektivet er tragisk, og “kraftværk” symboliserer den stærkes ret. Jeg har valgt nogle ord og nogle begreber som er følelsesladede og som på tragisk vis formår at skabe negative holdninger i en befolkning. Det er et lille udpluk af ord, men det antyder blot hvordan volden kan tage form og udvikle sig, hvis man vil det.

Materialer: Glasfiber og jern.

OPUS POTENTIA
Det samlede værk ‘OPUS POTENTIA – Kraft & værk’, er en midlertidig udstilling skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen EX ARTE og Museum Kolding. De fire individuelle skulpturer, afspejler på hver sin vis stedets Skamlingsbankens historie, og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

Skulpturerne kan opleves i en midlertidig periode på 18 måneder fra marts 2024 frem til september 2025.

Læs mere her